ukusi su različiti
SRPKINJA PROBALA DA JEDE AVOKADO, PA JOJ PRESEO ŽIVOT: Nakon OBJAVE, Tviter je doslovno IZGOREO! (FOTO)
"Otvorila sam ovo, probala, bacila. Sigurno je zdravo jer je odvratno", navodi se u objavi
Avokado. Voće koje je u Srbiji egzotika. Zbog cene najviše.
Ipak, u poslednje vreme svedoci smo njegove velike popularnosti na našim prostorima, a za tu slavu avokado najviše duguje ljudima koji propagiraju zdravu ishranu.
Ukusi su različiti, pa je nekome ovo voće san snova dok je drugima "krš" koji više nikada neće probati.
Da spada u ovu drugu kategoriju onih koji nisu obožavatelji zelene voćke uverila se i jedna korisnica Tvitera.
Ona je priložila fotografiju avokada i napisala:
"Otvorila sam ovo, probala, bacila. Sigurno je zdravo jer je odvratno", navodi se u objavi.
I drugi korisnici ove društvene mreže nadovezali su se na njenu konstataciju, a bilo je i onih koji su ukazali na to kako se avokado zapravo treba jesti:
Avokado ne spada u jeftine namirnice, a iskoristiv je 100%.
Seme avokada ima baktericidna i fungicidna svojstva. To znači da su u stanju da neutrališu različite štetne mikroorganizme. Osim toga, semenke sadrže saponine koji podstiču naš metabolizam i pomažu našem telu da se oslobodi „lošeg“ holesterola. Osim toga, ovi proizvodi sadrže kalcijum, magnezijum i vitamin C.
Ukoliko razmišljate o zdravlju srca, onda treba da jedete avokado. Koristan je za osobe koje imaju probleme sa kardiovaskularnim sistemom, a dobar je i za držanje holesterola pod kontrolom.
Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 45 osoba. Oni su patili od gojaznosti i imali nepravilnu ishranu.
Da li ste vi ljubitelj avokada? Kako ga najčešće spremate? Pišite nam u komentarima.
(Espreso)