avokado, Foto: Printscreen Youtube / Zdravi i jednostavni recepti, Printscreen/youtube/ Adelina Kocht, Printscreen/Twitter/@SapphosLeap, Profimedia

ukusi su različiti

SRPKINJA PROBALA DA JEDE AVOKADO, PA JOJ PRESEO ŽIVOT: Nakon OBJAVE, Tviter je doslovno IZGOREO! (FOTO)

"Otvorila sam ovo, probala, bacila. Sigurno je zdravo jer je odvratno", navodi se u objavi

Objavljeno: 06.06.2022. 14:00h

Avokado. Voće koje je u Srbiji egzotika. Zbog cene najviše.

Ipak, u poslednje vreme svedoci smo njegove velike popularnosti na našim prostorima, a za tu slavu avokado najviše duguje ljudima koji propagiraju zdravu ishranu.

Ukusi su različiti, pa je nekome ovo voće san snova dok je drugima "krš" koji više nikada neće probati.

Da spada u ovu drugu kategoriju onih koji nisu obožavatelji zelene voćke uverila se i jedna korisnica Tvitera.

Ona je priložila fotografiju avokada i napisala:

"Otvorila sam ovo, probala, bacila. Sigurno je zdravo jer je odvratno", navodi se u objavi.

I drugi korisnici ove društvene mreže nadovezali su se na njenu konstataciju, a bilo je i onih koji su ukazali na to kako se avokado zapravo treba jesti:

Avokado ne spada u jeftine namirnice, a iskoristiv je 100%.

Seme avokada ima baktericidna i fungicidna svojstva. To znači da su u stanju da neutrališu različite štetne mikroorganizme. Osim toga, semenke sadrže saponine koji podstiču naš metabolizam i pomažu našem telu da se oslobodi „lošeg“ holesterola. Osim toga, ovi proizvodi sadrže kalcijum, magnezijum i vitamin C.

FOTO: Printscreen/youtube/ Adelina Kocht
FOTO: Printscreen/youtube/ Adelina Kocht
FOTO: Printscreen/youtube/LuxideLuxi
FOTO: Printscreen Youtube / Zdravi i jednostavni recepti

Ukoliko razmišljate o zdravlju srca, onda treba da jedete avokado. Koristan je za osobe koje imaju probleme sa kardiovaskularnim sistemom, a dobar je i za držanje holesterola pod kontrolom.

Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 45 osoba. Oni su patili od gojaznosti i imali nepravilnu ishranu.

Da li ste vi ljubitelj avokada? Kako ga najčešće spremate? Pišite nam u komentarima.

(Espreso)