Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
odlična ideja!
BAKIN RECEPT ZA FOKAČU, KADA ZAMIRIŠE, KOMŠIJE ĆE UPASTI U TRANS: Pazite samo na foru sa BELIM LUKOM
Najlepša Fokača koju ste probali
Objavljeno: 05.06.2022. 21:31h
Katarina Petrak
Sastojci:
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- opciono masline
Priprema:
Sjediniti brašno, kvasac, so i šećer, pa dodati 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesiti testo. Podmazati pleh, pa testo razvući i prekriti streč folijom. Ostaviti da stoji sat vremena.
Zatim zagrejati 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodati ruzmarin i sitno seckan beli luk. Preliti preko testa, pa prstima napraviti mala udubljenja.
Ostaviti da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnuti masline i posuti sa morskom soli. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
(Espreso/Alo)