IDEALNO!
DOMAĆA PITA SA VIŠANJAMA: Tajna je u OVIM KORACIMA (RECEPT)
Poslastica koju domaćice obožavaju!
Sastojci i količina:
- 1 kore za pitu
- višnje: 600 gr.
- šećer: 12 kašika
- griz: 5 kašika
- ulje: 5 kašika
Kako pripremiti:
Pitu sa višnjama pripremite na sledeći način: 600g očišćenih višanja stavite u činiju, pa dodajte 12 kašika šećera i 5 kašika griza i dobro promešajte da se nadev za pitu sa višnjama izjednači. Podmažite četvrtastu tepsiju odgovarajuće veličine sa malo ulja da možete složiti pitu.
Zatim uzimajte po tri kore za pitu, svaku koru premažite sa jako malo ulja i složite ih jednu na drugu. Preko treće kore pospite nadev od višanja i uvite kore u tanki rolat. Stavite rolat u tepsiju i ponovite postupak dok ne potrošite sve namirnice. Složenu pitu sa višnjama poprskajte sa malo ulja i stavite je u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 30 minuta dok lepo ne porumeni. Gotovu pitu izvadite iz rerne poprskajte je sa malo vode i prekrite čistom krpom, pa ostavite da se pita sa višnjama ohladi.
Hladnu pitu isecite na parčad pospite je šećerom u prahu i poslužite.
(Espreso/Blic)