Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

pravo iz bakine kuhinje!

BAKA PODELILA RECEPT ZA KOJIM ĆE DOMAĆICE POLUDETI: Osim PAPRIKA i ovo POVRĆE napunite sa MESOM, topi se u USTIMA

Peći na 220 stepeni C 40 - 50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak

Objavljeno: 04.06.2022. 23:55h > 16:56h

Punjene tikvice i paprike, fantastičan recept prikazan u detalje.

Potrebno je:

  • tikvice mlade
  • sveža ili smrznuta paprika
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 2 struka crnog i belog mladog luka
  • 1 veća rendana šargarepa
  • 50 gr obarenog pirinča
  • 1 jaje
  • 1 svež paradajz
  • soli, bibera suvog začina
  • crvena mlevena paprika
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • maslinovo ulje
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

  1. U mleveno meso sipati 100 ml vode pa rukama izmešati sa mlevenim meso i staviti na šporet i mešati da se mleveno meso ne zgrudva,
  2. Kad voda ispari dodati ulja, rendanu šargarepu i seckan luk crni i beli. Poklopiti i dinstati 10 minuta.
  3. Dodati na kraju crvernu papriku, biber mleveni, začin po želji. Ubaciti obaren pirinač i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti. Tikvice oguliti izdubiti pa je malo obariti 5-6 minuta. Paprike očistiti od semenki.
  4. Tikvice i papriku napuniti nadevom pa zatvoriti listovima paradajza ili listovima krompira U činiju staviti brašno, paradajz malo ulja vodu , malo posoliti pa žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni C 40 -50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak... Prijatno

(Espreso/Kodbakeugostima)