NJAMIIII
BAKA OTKRILA TAJNI SASTOJAK ZA KOLAČ SA TREŠNJAMA: Bez TOGA ga više NEĆETE SPREMATI, stara POSLASTICA (RECEPT)
Na kraju dodati šećer u prahu i vanilu
Baka predstavlja novi recept za poslasticu očaravajućeg ukusa i jednostavne pripreme.
Stigle su trešnje i iako im je cena visoka, dobro ih je bar ponekad priuštiti i iskoristiti za zdrave i ukusne poslastice, poput ovog kolača.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 kg trešanja
- 150 ml jogurta
- 1 lonče od 100 gr brašna
- 1 lonče od 100 gr griza
- 50 ml maslinovog ulja
- kora limuna
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, dodati brašno, griz i prašak za prosejano pecivo. Dodati ulje, jogurt i koricu limuna.
Dobro izjednačiti. Podmazati pleh uljem i posuti brašnom. Sipati pola testa pa dodati pola 500 gr trešanja.
Od gore dodati drugi deo testa pa ostatak trešanja. Protresti tepsiju i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Na kraju dodati šećer u prahu i vanilu.
(Espreso / Srbija Danas)