Rolnice, Foto: Printskrin/YouTube/Jelenajela Petrovic
čarolija
KADA JEDNOM OKUSITE OVAKVE ROLNICE, VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Pripremite POSUDU, curiće vam iz usta
Najbitnije je da dodate cimet koji će im dati poseban ukus.
Objavljeno: 03.06.2022. 14:59h
Ana Gajicic
Slatke pohovane rolnice su idealne za doručak uz mleko.
Najbitnije je da dodate cimet koji će im dati poseban ukus.
Takođe, možete da ih servirate uz sladoled i voće.
Sastojci:
10 kriški tost hleba
3 kašike rastopljenog putera
3 kašike smeđeg šećera
2 kašike cimeta
3 jaja
1 kašika mleka
½ kašičice cimeta
½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Svaku krišku hleba razvaljajte oklagijom. U činiji pomešajte rastopljeni puter, smeđi šećer i 2 kašike cimeta. Namažite na svaku krišku hleba i zarolajte. U činiji pomešajte jaja, mleko, ½ kašičice cimeta i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju sa maslacem dok sve strane ne porumene.
(Espreso/Stvarukusa)