njam njam
NAPRAVITE SPECIJALITET, MUSAKA OD PASULJA: Kada je probate ZAŽALIĆETE što niste RANIJE SPREMALI, topi se (RECEPT)
Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni
Musaka od pasulja nije naše tradicionalno jelo, ali to definitivno nije razlog da ga ne isprobate.
Sastojci (za 6 osoba):
Za 6 osoba
500 g pasulja
4 glavice crnog luka
1 lovorov list
300 g slanine
300 g svinjskog suvog mesa
1 crvena paprika
4 čena belog luka
½ kašičice bibera
1 kašičica aleve paprike
1 dl ulja
Priprema:
Pasulj potopiti na 24 sata, zatim ga preprati i dobro skuvati unapred sa glavicom crnog luka i lovorovim listom. Ako nemate dovoljno vremena, moete koristiti i pasulj iz konzerve.Ostatak luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne omekša.Sitno naseckati suvo meso, slaninu, papriku i beli luk. Kada luk omekša dodati slaninu, a posle 5 minuta papriku, beli luk i suvo meso. Ostaviti da se dinsta dok paprika ne omekša, povremeno mešati. Na kraju dodati biber i alevu papriku i povezati fil.Od kuvanog pasulja napraviti pire.
Kada su fil i pire od pasulja gotovi, u posudu za pečenje prvo sipati jednu polovinu pirea i ravnomerno ga rasporediti, zatim dodati polovinu fila i ponoviti sa druge dve polovine tako da na vrhu bude raspoređen fil. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni.
PRIJATNO!
(Espreso / Najžena)