svi to volite
OVA PITA SE SPREMA BEZ BRAŠNA I KORA: Kuvarice će ODLEPITI od RECEPTA, 1 namirnica JE PRAVO ČUDO
Pečenu pitu izvadite iz rerne, prekrijte je kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi
Hranljiva je i hrskava, a oni koji su je probali tvrde da je ukusnija od pita koje se prave na već dobro poznate načine. Za pripremu će vam biti potrebno veoma malo vremena, a vaše ukućane obradovaćete jednim sasvim novim jelom.
Pred vama je jedna potpuno drugačija pita sa sirom, koja se pravi bez brašna i bez kora. Po receptu koji donosi Telegraf, njen glavni sastojak koji menja spomenute je kornfleks.
Sastojci:
2 jajeta
300 g sitnog sira
250 ml jogurta
50 ml ulja
300 g kornfleksa
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
susam
Priprema:
U dublju posudu razbijte jaja, dodajte so i žicom za mućenje umutite sve zajedno. Dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Zatim dodajte sir i sjedinite ga sa ostalim sastojcima. Na kraju sipajte kornfleks i kašikom ga potpuno sjedinite sa ostalom smesom.
Podmažite uljem okrugu tepsiju. Sipajte pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporedite po celom plehu. Po vrhu pospite susamom.
Pitu stavite da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Pecite je 20 minuta. Pečenu pitu izvadite iz rerne, prekrijte je kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi. Zatim je isecite po želji i poslužite uz jogurt, sir, pavlaku ili neku salatu.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)