tope se
BAKA OTKRILA RECEPT ZA MEKANE RUŽICE: Zbog OVOG sastojka ĆETE IH STALNO SPREMATI, dobro ga ZAPAMTITE
Ostaviti da malo odmore pokrivene , premazati žumancetom pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 30 min
Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za doručak ili večeru, iz bakine kuhinje stiže fantastičan recept za mekane ružice.
Potrebno je:
kockica kvasca (20 gr) 2 jaja 1 žumance 200ml. jogurta 100 ml. mleka soli
1 kašika šećera 350-400 gr. brašna korica limuna šećer za mleko 300-500 ml. mleka 1 vanilin šećer malo džema od kajsija 100 mlevene plazme 1 kašika maslaca za mazanje
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka sa šećerom, dodati jaja malo izlupati, dodati ostatak mleka i jogurta, brašno so i umesiti ne mnogo tvrdo testo. Ostaviti da odmori pola sata pa razviti tanko namazati maslacom, džemom i posuti mlevenom plazmom.
Uviti u rolat i seći nožem rolate debljine 2 sm.Mafini kalupe ili . tepsiju premazati uljem pa ređati rolate. Ostaviti da malo odmore pokrivene , premazati žumancetom pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 30 min.
Mleko prokuvati sa šećerom po želji i vanilin šećerom pa vruće ružice preliti vrućim zamirisanim mlekom. Ostaviti da upiju i ohladi spremanje, jeftine i jako izdašne...a o ukusu ne treba raspravljati ..
(Espreso / Magazin Novosti)