OBAVEZNO PROČITAJTE
OVO POVRĆE JE PREPUNO PESTICIDA! Evo šta morate uraditi pre nego što RAZORI VAŠ ORGANIZAM
Upotreba pesticida je ubičajena ali u dozvoljenim količinama. Međutim, ukoliko se koriste veće količine stvara se rizik za razvoj mnogih tegoba
U ovom slučaju može doći do poremećaja rada digestivnog trakta ili, kod dugotrajne izloženosti, do nastanka veoma teških bolesti.
Zato bi bilo dobro pravilno oprati voće i povrće pre konzumiranja.
Kako ćete to uraditi najefikasnije saznaćete u nastavku teksta.
Pre toga da se osvrnemo na spisak voća i povrća koje pesticide sadrže u najvećim količinama:
Jagode
špinat
nektarine
jabuke
grožđe
breskve
trešnje
kruške
paradajz
celer
krompir
S druge strane tu su i namirnice koje su najmanje zagađene:
avokado
kukuruz šećerac
ananas
zamrznuti grašak
luk
papaja
patlidžan
špargla
kivi
kupus
karfiol
dinja
brokoli
šampinjoni
Efikasna načina za čišćenje voća i povrća od pesticida, biće vam potrebno:
- šolja jabukovog sirćeta
- 3 šolje vode
Priprema: Pomešajte vodu i sirće, pa spustite voće i povrće. Neka odstoji oko 20 minuta, a zatim operite pod mlazom hladne vode. Na ovaj način uklonićete prljavštinu, bakterije i hemikalije.
(Espreso)