Sutlijaš, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

POSLASTICA

BAKA OTKRILA TAJNI SASTOJAK ZA SUTLIJAŠ: Domaćice ovo NIKADA NE STAVLJAJU, a daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)

Posuti cimetom i uživati u ovoj fantastičnoj kremastoj poslastici

Objavljeno: 31.05.2022. 09:26h > 09:37h

Evo kako i vi da postanete majstor za sutlijaš.

Potrebno je:

200 gr pirinča

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

50 gr suvog grožđa

1 puding od vanile

400 ml mleka

1 vanilin šećera

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

cimet

po želji korica limuna

Priprema:

Pirinač dobro oprati, skuvati u 700 ml. vode pa kad uvri dodati 300 ml mleka, vanilin šećer i šećera po želji. Dodati suvo grožđe.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

U 400 ml. mleka skuvati puding zaslađen po želji. Vruć puding izmešati sa skuvanim sutlijašem.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ostaviti da provri minut dva, pa razliti po činijama. Posuti cimetom i uživati u ovoj fantastičnoj kremastoj poslastici.

(Espreso / Srbija Danas)