Slane krofnice, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
njamiii
SLANE KROFNICE PO BAKINOM RECEPTU: Ne treba vam KVASAC, domaćice OVO ZAPIŠITE ODMAH
Ako pravite slatke stavite u testo koricu limuna
Objavljeno: 30.05.2022. 13:03h
Nikolina Jokić
Volećete ih jednako kao i slatke, slane krofnice po bakinom receptu.
Potrebno je:
2 jaja
100 ml jogurta
180- 200 gr brašna
1/2 praška za pecivo
soli, ulje
Priprema:
Umutiti jaja, dodati malo soli. Jogurt, brašno dodavati i mešati običnom žicom ili varjačom. Testo treba da bude ređe i da otpada sa varjače u komadima.
Sipati ulje u manji sud, bar za dva prsta, pa zagrejati na srednjoj temperaturi.
Kašičicu umočiti u vrelo ulje, vaditi teso i spuštati u ulje, pomažući se sa drugom kašičicom.
Ako su vam male vadite sa većom kašikom. Ako pravite slatke stavite u testo koricu limuna. Mogu se jesti sa pavlakom, ajvarom, sirom, kiselim mlekom.....Gotove za 15 minuta.
(Espreso / Srbija Danas)