NJAMIII
SRBI ĆE ODLEPITI ZA OVIM DORUČKOM: Tortilja sa 1 VRSTOM sira KOJI SE TOPI U USTIMA (RECEPT)
Preklopiti tortilju, pomeriti je sa vatre i poslužiti
Kada probate tortilju sa topljivim sirom, nećete poželeti nikada da pojedete pecivo u pekari, niti bilo koji doručak. Ovaj je nezamenjiv.
Tortilja koja se topi u ustima je najbolji doručak koji možete da zamislite. Nutrijentska vrednost jaja je jako visoka, tako da je to doručak koji će da vas drži do ručka. Ukus je savršen.
Sastojci
1 velika tortilja
3 jaja
50 g narendanog sira Gauda
50g kuvane šunke
kečap
majoneza
so da se posole jaja
Priprema
Pripremiti tavicu prema veličini tortilje.
Razmutiti jaja,posoliti i na malo maslaca ili ulja ispeći kajganu bez mešanja, pa prilagoti jačinu plina ili struje. Kada je donja strana jaja pećena na njih staviti tortilju i sa lopaticom sve preokrenuti da se tortilja zagreje i zahrska i jaja ispeku do kraja. Sada na polovicu tortilje staviti sir i šunku da se malo rastopi. Prema želji staviti kečap i majonez. Preklopiti tortilju, pomeriti je sa vatre i poslužiti.
(Espreso / Najžena)