Tortilja, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

NJAMIII

SRBI ĆE ODLEPITI ZA OVIM DORUČKOM: Tortilja sa 1 VRSTOM sira KOJI SE TOPI U USTIMA (RECEPT)

Preklopiti tortilju, pomeriti je sa vatre i poslužiti

Objavljeno: 30.05.2022. 09:06h

Kada probate tortilju sa topljivim sirom, nećete poželeti nikada da pojedete pecivo u pekari, niti bilo koji doručak. Ovaj je nezamenjiv.

Tortilja koja se topi u ustima je najbolji doručak koji možete da zamislite. Nutrijentska vrednost jaja je jako visoka, tako da je to doručak koji će da vas drži do ručka. Ukus je savršen.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Sastojci

1 velika tortilja

3 jaja

50 g narendanog sira Gauda

50g kuvane šunke

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

kečap

majoneza

so da se posole jaja

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema

Pripremiti tavicu prema veličini tortilje.

Razmutiti jaja,posoliti i na malo maslaca ili ulja ispeći kajganu bez mešanja, pa prilagoti jačinu plina ili struje. Kada je donja strana jaja pećena na njih staviti tortilju i sa lopaticom sve preokrenuti da se tortilja zagreje i zahrska i jaja ispeku do kraja. Sada na polovicu tortilje staviti sir i šunku da se malo rastopi. Prema želji staviti kečap i majonez. Preklopiti tortilju, pomeriti je sa vatre i poslužiti.

(Espreso / Najžena)