PRSTE DA POLIŽEŠ!
VIŠE OD MILION LJUDI VIDELO JE OVAJ RECEPT: Evo kako da spremite ĆUFTE od TIKVICA koje se NE PRŽE na ULJU!
Umesto od mlevenog mesa, ćufte napravite od tikvica
Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica. U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili.
Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu.
Sastojci:
2 tikvice
200 g rikota sira ili krem sira
80 g prezli
60 g parmezana
1 jaje
250 g pirinča
1 crni luk
1 šargarepa
500 ml vode
50 g grčkog jogurta
50 g majoneza
beli luk
mirođija
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pirinač operite, a crni luk iseckajte. Propržite luk na ulju, pa dodajte rendanu šargarepu, kao i oprani pirinač. Nalijte vodom, pa poklopite i kuvajte na niskoj temepraturi nekih 25 minuta.
Grčki jogurt, majonez, mleveni beli luk i seckanu mirđiju promešajte. Poslužite sve zajedno.
(Espreso / Stvar ukusa)