Ilustracija, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽEŠ!

VIŠE OD MILION LJUDI VIDELO JE OVAJ RECEPT: Evo kako da spremite ĆUFTE od TIKVICA koje se NE PRŽE na ULJU!

Umesto od mlevenog mesa, ćufte napravite od tikvica

Objavljeno: 29.05.2022. 11:10h > 11:14h

Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica. U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili.

Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu.

Sastojci:

2 tikvice

200 g rikota sira ili krem sira

80 g prezli

60 g parmezana

1 jaje

250 g pirinča

1 crni luk

1 šargarepa

500 ml vode

50 g grčkog jogurta

50 g majoneza

beli luk

mirođija

Ukusne ćufte od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/MIgardener

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pirinač operite, a crni luk iseckajte. Propržite luk na ulju, pa dodajte rendanu šargarepu, kao i oprani pirinač. Nalijte vodom, pa poklopite i kuvajte na niskoj temepraturi nekih 25 minuta.

Grčki jogurt, majonez, mleveni beli luk i seckanu mirđiju promešajte. Poslužite sve zajedno.

(Espreso / Stvar ukusa)