Ilustracija, Foto: Profimedia
PRSTE DA POLIŽEŠ!
ODLIČNA IDEJA ZA VIKEND RUČAK: Najsočnija PILETINA koju ćete ikada probati - punjena SPANAĆEM i KREM SIROM!
Uz zelenu salatu sa mladim lukom imate super ručak
Objavljeno: 28.05.2022. 11:02h
Marina Letic
Sastojci:
3 filea pilećeg belog mesa
300 g svežeg spanaća
250 g krem sira
so, biber
malo belog luka u prahu
malo ulja
Priprema: Pileća prsa isecite na deblje šnicle, psolite i začinite. Svaku šniclu zasecite po sredini, ali ne do kraja. Spanać iseckajte sitno, pa ga pomešajte sa krem sirom, začinima i belim lukom u prahu. Svaki file napunite masom i zatvorite ga čačkalicom, kako u toku pečenja ne bi previše iscurio. U predhodno zagrejanoj rerni, stavite pleh sa malo ulja i mesom. Pecite na 200 C stepeni oko 40 minuta.
(Espreso / b92)