Čorba od graška, Foto: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja

NJAMIIII

OVAKO VRSNI KUVARI SPREMAJU ČORBU OD GRAŠKA: 1 neobičan SASTOJAK daje POSEBNU AROMU (RECEPT)

Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut

Objavljeno: 27.05.2022. 17:17h

Ukusan ručak za celu porodicu, čorba od graška.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja

1 pakovanje zamrznutog graška

1 glavica luka (ili 2 manje)

3 kašike ulja (ili varjača masti)

1 kašičica mirođije

foto: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja

2 kašičice mlevene paprike

1 kašika testenine (najbolje flekice)

malo soli

Priprema

Luk iseći na kockice i izručiti ga u lonac, uz odabranu masnoću, pola šoljice vode i malo soli. Na laganoj vatri poklopljeno dinstati oko 5 minuta, uz povremeno mešanje.

foto: Printscreen/Youtube/ Slađina kuhinja

Izručiti grašak i mirođiju, dodati još malo vode, ponovo poklopiti i ostaviti da se krčka oko 15 minuta. Nakon tog vremena, probati grašak, pa ako je kuvan, sipati mlevenu papriku i naliti toplom vodom. Poklopiti i ostaviti da provri.

Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut.

(Espreso / Najžena)