NJAMIIII
OVAKO VRSNI KUVARI SPREMAJU ČORBU OD GRAŠKA: 1 neobičan SASTOJAK daje POSEBNU AROMU (RECEPT)
Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut
Ukusan ručak za celu porodicu, čorba od graška.
Sastojci:
1 pakovanje zamrznutog graška
1 glavica luka (ili 2 manje)
3 kašike ulja (ili varjača masti)
1 kašičica mirođije
2 kašičice mlevene paprike
1 kašika testenine (najbolje flekice)
malo soli
Priprema
Luk iseći na kockice i izručiti ga u lonac, uz odabranu masnoću, pola šoljice vode i malo soli. Na laganoj vatri poklopljeno dinstati oko 5 minuta, uz povremeno mešanje.
Izručiti grašak i mirođiju, dodati još malo vode, ponovo poklopiti i ostaviti da se krčka oko 15 minuta. Nakon tog vremena, probati grašak, pa ako je kuvan, sipati mlevenu papriku i naliti toplom vodom. Poklopiti i ostaviti da provri.
Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut.
(Espreso / Najžena)