NJAMIII
KAJGANA NA ZDRAVIJI NAČIN: Potrebna su vam 3 JAJETA i 1 NEOBIČAN SASTOJAK (RECEPT)
Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku
Pošto se jaja mogu spremati na hiljade načina, preporučićemo dobro poznat obrok koji ne samo da je dobar za zdravlje, već ga možete spremiti dok se oblačite – kajgana.
Sastojci
3 jaja, umućena
1 kašičica suncokretovog ulja
1 kašičica putera
Priprema
Razmućena jaja dobro začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na srednje niskoj temperaturi dok se puter ne otopi i ne zapeni.
Sipajte jaja u tiganj, lagano nagnite tiganj sa jedne strane na drugu kako bi jaja potpuno prekrila površinu tiganja. Ostavite smešu da se kuva oko 20 sekundi, a zatim je isecite po sredini.
Ponovite još jednom ili dva puta dok se jaja ne stvrdnu.
U ovom trenutku omlet možete napuniti čime želite – malo narendanog sira, sveže začinsko bilje, dinstane pečurke ili dimljeni losos zvuče kao ukusna ideja. Raštrkajte fil po vrhu omleta i lagano ga preklopite lopaticom.
Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku!
(Espreso / Najžena)