Foto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak
korak po korak!
PRAVE DOMAĆICE SIGURNO ZNAJU ZA DOMAĆI ŠLAG: A evo u čemu leži tajna IDEALNE smese (RECEPT)
Ovako ćete biti sigurni da šlag ne sadrži nikakve štetne sastojke u sebi
Objavljeno: 25.05.2022. 20:51h
> 20:53h
Katarina Petrak
Šlag je sastavni deo skoro svih kolača i torti i bez njega gotovo nijedna poslastica ne bi bila tako ukusna.
Na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.
Šlag možete da napravite baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom.
Sastojci:
- 1/4 šolje hladne vode
- 10 grama želatine u prahu
- 1 šolja mleka
- 1/2 kašike ekstrakta vanile
- 1/4 šolje šećera u prahu
Priprema:
U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte im šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.
Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.
Prijatno!
(Espreso/Stvarukusa)