Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes
korak po korak!
MAFINE SA JAGODAMA PRSTE DA POLIŽEŠ: Prolećna poslastica koju RAZVALJUJU I POČETNICI (RECEPT)
Mafini su u raznim kombinacijama savršeni - slatki slani, voćni, čokoladni... Sa njima nema šanse da pogrešite
Objavljeno: 24.05.2022. 17:44h
> 17:54h
Katarina Petrak
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 g jagoda
Priprema
Umutiti jaja penasto sa šećerom, vanil šećerom, dodati ulje. Zatim jogurt, pa postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada je sve lepo umućeno, sipati u kalup za mafine, u koje prethodno stavite papirne korpice. Za jednu mafinu ide oko 2,5 kašike smese.
Očišćene jagode iseckati na sitno. Pa ih dodati u svaku napunjenu korpicu.
Zatim se mafine peku u rerni na 180 C, oko 25 minuta. Pečene mafine posuti prah šećerom.
(Espreso)