Ilustracija, Foto: Profimedia
Preporuka!
SPOJ NESPOJIVOG: Tikvice ste PROBALI u svim varijantama, ali sa ČOKOLADOM smo ubeđeni da niste!
NIkad ne bismo pomislili da bi tikvice mogle da budu sastavni deo kolača. Međutim, prevarili smo se...
Objavljeno: 23.05.2022. 23:53h
Katarina Petrak
Sastojci:
- 2 jaja
- 3/4 šolje jogurta
- 1/4 šolje ulja
- 2 kašičice vanila ekstakta
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- pola šolje kakaoa
- 1,5 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 šolje izrendanih tikvica
- Za čokoladni preliv:
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja šećera
- 1/4 kašičice vanila ekstrakta
- 1/4 šolje istopljenog putera
- 120 ml istopljene tamne čokolade
Priprema:
Pomešajte jaja, ulje, jogurt i vanilu, pa umutite žicom. Zatim prosejte brašno, šećer, kakao, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i promešajte.
Dodajte smesu od jaja i opet promešajte. Zatim dodajte izrendane tikvice i kašikom promešajte. Stavite testo u kalup obložen pek papirom i pecite 30 minuta na 180°C. Kada se ispeče uklonite pek papir.
Za čokoladni preliv: U posudi mikserom umutite slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljen puter i čokoladu. Dobijenom smesom premažite tortu.
(Espreso)