Ilustracija, Foto: Profimedia

Preporuka!

SPOJ NESPOJIVOG: Tikvice ste PROBALI u svim varijantama, ali sa ČOKOLADOM smo ubeđeni da niste!

NIkad ne bismo pomislili da bi tikvice mogle da budu sastavni deo kolača. Međutim, prevarili smo se...

Objavljeno: 23.05.2022. 23:53h

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3/4 šolje jogurta
  • 1/4 šolje ulja
  • 2 kašičice vanila ekstakta
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • pola šolje kakaoa
  • 1,5 kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 2 šolje izrendanih tikvica
  • Za čokoladni preliv:
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 šolja šećera
  • 1/4 kašičice vanila ekstrakta
  • 1/4 šolje istopljenog putera
  • 120 ml istopljene tamne čokolade

Priprema:

Pomešajte jaja, ulje, jogurt i vanilu, pa umutite žicom. Zatim prosejte brašno, šećer, kakao, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i promešajte.

Dodajte smesu od jaja i opet promešajte. Zatim dodajte izrendane tikvice i kašikom promešajte. Stavite testo u kalup obložen pek papirom i pecite 30 minuta na 180°C. Kada se ispeče uklonite pek papir.

Za čokoladni preliv: U posudi mikserom umutite slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljen puter i čokoladu. Dobijenom smesom premažite tortu.

(Espreso)