NJAM NJAM
NAPRAVITE GULAŠ SA PEČURKAMA KAKAV DO SADA NISTE OKUSILI: Ovo POVRĆE morate DA DODATE, RAPSODIJA UKUSA (RECEPT)
Ako želite da vam gulaš bude gušći, u onih 50 ml vode rastopite jednu kašičicu brašna ili gustina
Ova varijata gulaša je mnogima čak i draža,gulaš sa pečurkama.
Sastojci:
800 g šampinjona
100 g praziluka jedan crveni luk
tri čena belog luka 250 ml soka od paradajza 50 ml tople vode jedna kašičica mlevene začinske paprike so
biber dva lovorova lista
Priprema:
Iseckajte praziluk i crveni luk. Na ulju propržite, pa dodajte iseckani beli luk i šampinjone koje ste isekli na polovine ili četvrtine. Dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju i ne ispari tečnost koju su pustili. Često promešajte i ako ima potrebe dolijte malo vode.
Sipajte mlevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Dodajte so, biber i lovor. Kuvajte još oko 15-20 minuta uz povremeno mešanje.
Ako želite da vam gulaš bude gušći, u onih 50 ml vode rastopite jednu kašičicu brašna ili gustina. Na kraju stavite malo svežeg peršuna.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)