PREUMUSAN JE
SLADOLED PO RECEPTU SRPSKOG TRAVARA: Zdrava poslastica od malina za samo TRI MINUTA! (FOTO)
U vreme porasta temperature sladoled je definitivno najbolja i najbrža opcija da se na kratko osvežimo. Mada je izbor kupovnog veliki, mnogi najviše vole domaći sladoled
Međutim, priprema istog obično dugo traje jer se čeka da se ova poslastica zamrzne, pa ne možemo odmah da uživamo u čarima ledene poslastice. Ali, "Praktična žena" ima rešenje, sladoled od malina, divlje nane i matičnjaka koji se pravi za samo tri minuta, po receptu travara Momčila Antonijevića.
Sastojci:
500g zaleđenih malina
500 ml kiselog mleka ili gušćeg jogurta
2 kašike meda
Po jedna manja šaka listića svežeg matičnjaka i divlje nane
Priprema:
Sitno iseckajte listiće matičnjaka i nane. Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete homogenu masu. Ovaj sladoled može odmah da se jede, ne treba da se stavlja u zamrzivač (zato je od presudnog značaja da koristite zaleđeno voće). Umesto malina možete koristiti višnje, jagode, kupine ili ribizle. Količina biljaka je takođe promenljiva. U ovoj količini one tek neznatno daju miris sladoledu, pa ako želite intenzivniju aromu, slobodno duplirajte količinu.
(Espreso/NajŽena)