PROBAJTE!
TURCI IMAJU SVOJ SPECIJALITET OD TESTA: PIDE morate da PROBATE, liči na PICU, od NADEVA kreće VODA NA USTA! RECEPT
Gotove čamčiće premažite mešavinom ulja i vode, ostavite da se malo ohlade i poslužite
Turski pide ili čamčići od testa, punjeni različitim nadevima, najviše nalikuju na picu. Mogu se puniti mleveni mesom, povrćem, raznim vrstama sireva.
Idealan su način da se iskoriste sastojci iz frižidera i daju potpuno novo, ukusno jelo.
Pripremaju se prilično jednostavno, a sastojci su svakodnevni i pristupačni.
Sastojci:
100 ml vode
100 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašike ulja
400 g brašna
za fil:
200 g sitnog sira
200 g kačkavalja
so
1 jaje
Priprema:
Mleko i vodu sjedinite, pa stavite da se ugreje da bude mlako. Dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira.
Potom dodajte so i ulje, a onda i postepeno brašno. Zamesite glatko testo i ostavite ga da nadođe.
Za to vreme pripremite fil.
Sjedinite sitni sir, rendani kačkavalj i jaje, posolite prema ukusu.
Nadošlo testo podelite na jednake delove, otprilike njih šest. Svaki razvucite oklagijom u oblik elipse dužine do 20 cm.
Na testo stavite fil, pa zatvorite krajeve tako da dobijete oblik čamca. Tako uradite i sa preostalim testom.
Pecite ga u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Gotove čamčiće premažite mešavinom ulja i vode, ostavite da se malo ohlade i poslužite.
Prijatno!
(Espreso)