Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije
ukusno i slasno
TRADICIONALNI SLATKIŠ KOJI VAM SE UVEK JEDE: Recept za KOH koji će vas oduvati!
Koh se služi hladan i zato je ova sočna poslastica idealna za vrele letnje dane!
Objavljeno: 20.05.2022. 20:56h
Ana Gajicic
Starinski specijalitet kome se deca najviše obraduju, a ni ostali ukućani nisu imuni!
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike brašna
4 kašike griza
1 l mleka
Priprema:
Umutite odvojeno belanca i zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. U tu smesu dodajte belanca i varjačom promešajte dok se ne sjedini. Tanko premažite pleh uljem, sipajte smesu i pecite na 200°C dok patišpanj ne dobije finu žutu boju. Kad je gotovo izvadite iz rerne i sačekajte minut dva, pa prelijte mlekom.
(Espreso/Najžena)