Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

ukusno i slasno

TRADICIONALNI SLATKIŠ KOJI VAM SE UVEK JEDE: Recept za KOH koji će vas oduvati!

Koh se služi hladan i zato je ova sočna poslastica idealna za vrele letnje dane!

Objavljeno: 20.05.2022. 20:56h

Starinski specijalitet kome se deca najviše obraduju, a ni ostali ukućani nisu imuni!

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

2 kašike brašna

4 kašike griza

1 l mleka

foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema:

Umutite odvojeno belanca i zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. U tu smesu dodajte belanca i varjačom promešajte dok se ne sjedini. Tanko premažite pleh uljem, sipajte smesu i pecite na 200°C dok patišpanj ne dobije finu žutu boju. Kad je gotovo izvadite iz rerne i sačekajte minut dva, pa prelijte mlekom.

(Espreso/Najžena)