recept
OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE PROBALI: Musaka od OSLIĆA će vam zavesti sva čula (RECEPT)
Ovaj recept nema ko vam neće tražiti!
Donesite miris mora u svoj dom, napravite ovu fenomenalnu musaku i zamišljajte da ručate na peščanoj plaži uz zvuke talasa.
Sastojci Količina
patlidžan 1 kg
krompir 1 kg
oslić 600 g
blitva 4 veze
ulje 100 ml
vinsko sirće 100 ml
peršun šaka
beli luk 4 čena
biber prstohvat
mešavina suvog začina pola kašičice
limun sok od pola limuna
mlevena crvena paprika pola kašičice
Kako pripremiti?
Ribu sitno iseckajte, začinite seckanim peršunom, biberom, suvim začinom, ruzmarinom, uljem i limunovim sokom. Propasirajte dva čena belog luka, dodajte u ribu pa ostavite da stoji nekoliko sati u frižideru. Krompir i patlidžan oljuštite i isecite na tanke kriške.
U posudi pomešajte maslinovo ulje i sirće, dodajte so, biber, papriku, ruzmarin, beli luk i iseckan peršun. U podmazan pleh rasporedite polovinu kolutova krompira i patlidžana, prelijte ga polovinom mešavine ulja i sirćeta, rasporedite blitvu, posolite i preko listova blitve poređajte ribu.
Odozgo stavite preostali krompir i patlidžan, kao i preostalu mešavinu ulja i sirćeta. Pokrijte folijom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata.
(Espreso/Blic Žena)