domaći specijalitet
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ NA SRPSKI NAČIN: Tradicionalno JELO, sa 1 DODATKOM koji ČINI ČUDA
Ovaj recept će vam tražiti svi!
Napravite naš tradicionalni specijalitet na lak i jednostavan način.
Ovaj recept će vam tražiti svi!
Sastojci:
Potrebno je:
500 g svinjskog mesa
3 veće glavice crnog luka
1 kašika masti
2 kašičice soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
2 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
Priprema:
U šerpu staviti mast, pa dodati crni luk da se dobro izdinsta, dodati so i po potrebi dodavati vode. Kada luk bude dobro upržen, dodati meso isečeno na kocke i naliti vode, toliko da može lepo da se krčka.
U toku kuvanja po potrebi dolivati vodu. Kada meso bude kuvano, dodati zašine. U posebnu posudu dodati brašno, alevu papriku i 1,5 dl vode, dobro umutiti da nema grudvica i sipati u gulaš. Ostaviti da se kuva još 5 minuta i skloniti sa šporeta.
Prijatno! :)
(Espreso/Recepti.com)