Šnenokle, Foto: Printscreen/Youtube/ Ivana u kuhinji
poslastica
NAPRAVITE ŠNENOKLE NA STARINSKI NAČIN: Ukus ODMAH VRAĆA u DETINJSTVO (RECEPT)
Čim ispliva šnenoklu treba okrenuti da se skuva i sa druge strane oko 2 minuta
Objavljeno: 17.05.2022. 22:30h
Nikolina Jokić
Posebnu ljubav izdvajamo za ovaj recept.
Šnenokle na starinski način.
Sastojci
1 l mleka
6 jaja
4 kesice vanilin šećera
6 kašika šećera
1 kesica puding od vanile
Priprema
Staviti mleko sa šećerom i vanilin šećerom da provri. Za to vreme izmutiti belanca u čvrst sneg. Kad mleko počne da vri kašikom vaditi belanca i stavljati u kipuće mleko da se kuva. Čim ispliva šnenoklu treba okrenuti da se skuva i sa druge strane oko 2 minuta. Gotove šnenokle izvaditi i poredjati u činije za serviranje. Žumanca izmutiti sa pudingom i ukuvati ih u preostalo mleko. Tako vrućim filom preliti šnenokle i ostaviti ih da se dobro ohlade.
(Espreso / Najžena)