slasni zalogaji
ORIGINALAN RECEPT ZA CEZAR SALATU, KAO IZ RESTORANA: Ukusan obrok koji će vas držati dugo SITIM
Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.
Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.
Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.
Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 pakovanja ajseberg salate
5 kriški tost-hleba
parmezan za posipanje
so
začini po ukusu
masline
ulje
Sastojci za preliv:
sok od jednog limuna
1/2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašike pavlake
2 kašike majoneza
Priprema:
Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.
U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.
Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.
Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.
Uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
(Espreso/Ona)