njamiiii
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA "KAFANSKU" BELU ČORBU: Vrsne DOMAĆICE otkrile u KOJIM SASTOJCIMA JE TAJNA
U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu
"Kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani.
Neka jela, jednostavno, imaju drugačiji ukus kad ih pripremite sami nego ako ih jedete u restoranu. Premda je obično prednost na strani hrane koju sami spremite, "kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani.
Neke se domaćice hvale da su otkrile tajnu i ona glasi: koliko mesa, toliko luka i toliko šargarepe.
Sastojci za 1l čorbe:
300 g luka
300 g šargarepe
300 g mesa (junećeg ili drugog po izboru)
po želji možete dodati grašak i krompir
1 kašika brašna
malo ulja
so i biber po ukusu
Priprema
Luk iseckati što sitnije pa na malo ulja dinstati da bude staklast. Zatim dodati šargarepu sitno seckanu i dinstati još malo. Na kraju dodati meso iseckano na sitne kockice, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Naliti toplom vodom i zgusnuti čorbu brašnom.
U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu. Ako izbegavate zaprške sa uljem, razmutite gustin u malo vode i sipajte u vrelu čorbu.
(Espreso / Najžena)