ZA RUČAK
TRADICIONALNO JELO SA JUGA SRBIJE KOJEM NIKO NEĆE ODOLETI: Junetina u POSEBNOM SOSU, meso se TOPI U USTIMA (RECEPT)
Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list
Jedno je sigurno - obožavaćete ga.
Sastojci:
8 šnicli
so i biber
2 pune kašike brašna
2 pune kašike susama
ulje za prženje
700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke
peršunov list
Priprema:
Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.
Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.
U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.
Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)