Junetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ZA RUČAK

TRADICIONALNO JELO SA JUGA SRBIJE KOJEM NIKO NEĆE ODOLETI: Junetina u POSEBNOM SOSU, meso se TOPI U USTIMA (RECEPT)

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list

Objavljeno: 16.05.2022. 18:44h > 00:33h

Jedno je sigurno - obožavaćete ga.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

8 šnicli

so i biber

2 pune kašike brašna

2 pune kašike susama

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ulje za prženje

700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke

peršunov list

Priprema:

Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.

U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)