Foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen
recept dana!
BELOLUČENE PAPRIKE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Postoji CAKA, posebno ako volite da GRICKATE OKO DRŠKE! (RECEPT)
Naziv su dobile po svojoj preukusnoj aromi, koja je začinjena belim lukom, pa ih zbog toga negde zovu belo-lučene a negde samo lučene, a evo i kako da ih i najbrže spremite!
Objavljeno: 16.05.2022. 18:04h
> 18:06h
Katarina Petrak
Sastojci
- 6 crvenih mesnatih paprika - većih
- 2 glavice belog luka
- malo morske soli
- po ukusu peršun
- po ukusu sirće od divljih jabuka
- po ukusu ulje od hladno ceđenog suncokreta
Priprema
- Paprike oprati, obrisati, podkratiti peteljke i peći na ploči šporeta ili na roštilju dok svuda ne dobiju smeđu boju.
- Pečene stavljati u dublji sud, pokriti ih i ostaviti 20 minuta da se poduspare (odvoji kožica od mesa).
- Oljuštiti ih, posoliti po ukusu, preliti jabukovim sirćetom i uljem, dodati sitno seckani beli luk i seckani peršun.
- Ostaviti ih da odstoje na hladnom mestu, zatim poslužiti.
Posluživanje
Paprike ostavite ucelo, ne skidajte dršku niti vadite semenke, tako su ukusnije, pogotovo kad se glođe deo oko drške. Još su lepše ako su ljute, obično somborke.
Predloga uz šta se služe je nebrojeno...
(Espreso/Coolinarika)