ODUŠEVIĆETE SE
ODUVAĆE VAS UKUS OVOG SENDVIČA! Zdrav je i TOPI SE u ustima (RECEPT)
Nećete ostati imuni.
U činiji pomešati crveni luk isečen na rebarca, paradajz pelat, rukolu, masline i grilovano povrće
Sastojci (za 2 osobe):
2 ćabata hleba ½ glavice crnog luka ½ tikvice ½ patlidžana 200 g paradajz pelata 30 g rukole 50 g crnih maslina bez koštica 125 g mocarela sira 2 čena belog luka So i biber, po ukusu Nekoliko listića svežeg bosiljka 100 g Zlatiborac čajne kobasice 2 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
Na gril tiganju izgrilovati kolutove tikvice i patlidžana. Nakon toga povrće začiniti sitno seckanim belim lukom i maslinovim uljem. Zatim kolutove iseći na sitnije komade.
U činiji pomešati crveni luk isečen na rebarca, paradajz pelat, rukolu, masline i grilovano povrće. Začiniti ih solju i biberom i promešati.
Ćabatama iseći gornju koru i izdubiti im sredinu. Nakon toga ćabate napuniti pripremljenim povrćem. Na povrće poslagati Zlatiborac čajnu kobasicu i kolutove mocarele.
Zagrejati rernu na 200 º C i desetak minuta peći pripremljene sendviče. Kada se mocarela istopi, izvaditi sendviče i ukrasiti ih listićima bosiljka.
(Espreso/Objektiv)