Ilustracija, Foto: Profimedia

zdravo i ukusno

DA LI STE ZNALI DA PASULJ I OVAKO MOŽE DA SE JEDE? Ako niste, OTVARAMO VAM OČI! (RECEPT)

Ovo je jedna od zdravih pašteta koju ćete rado praviti za celu porodicu

Objavljeno: 15.05.2022. 15:13h

Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.

FOTO: RINA
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs

Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.

Sastojci:

  • Jedna konzerva belog pasulja
  • dva čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • pola limuna
  • so, biber
  • aleva paprika

Priprema:

Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk. Začinite po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen, pasirajte nekoliko minuta. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.

Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.

Prijatno!

( Espreso / NajŽena )