zdravo i ukusno
DA LI STE ZNALI DA PASULJ I OVAKO MOŽE DA SE JEDE? Ako niste, OTVARAMO VAM OČI! (RECEPT)
Ovo je jedna od zdravih pašteta koju ćete rado praviti za celu porodicu
Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.
Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.
Sastojci:
- Jedna konzerva belog pasulja
- dva čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- pola limuna
- so, biber
- aleva paprika
Priprema:
Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk. Začinite po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen, pasirajte nekoliko minuta. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.
Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.
Prijatno!
( Espreso / NajŽena )