Zelena salata, Foto: Printskrin/RTS
RECEPT
BOLJU ZELENU SALATU OD OVE NEĆETE NAPRAVITI: Samo je ostavite u ĐEVĐIRU i ukus će biti NAJJAČI (RECEPT)
Spoljne listove salate odbaciti, zatim otkinuti, očistiti i oprati pod jakim mlazom vode, ostalo lišće i ostaviti u đevđiru da otkaplje.
Objavljeno: 15.05.2022. 09:56h
Katarina Naveršnik
Sastojci
Potrebno je:
2-3 glavice salate
5 kašika ulja
5 kašika vinskog sirćeta
so
Priprema
Spoljne listove salate odbaciti, zatim otkinuti, očistiti i oprati pod jakim mlazom vode, ostalo lišće i ostaviti u đevđiru da otkaplje. U duboki tanjir sipati vinsko sirće, ulje i so, izmešati, svaku lisku umočiti u tu mešavinu i slagati u činiju. Na kraju sve preliti ostatkom preostale mešavine.
(Espreso/Recepti.com)