Pasulj, Foto: Profimedia
RECEPT
NISTE IMALI POJMA DA PASULJ MOŽE I OVAKO DA SE SPREMI: Skroz se razlikuje od NAŠEG, a ukus je BOMBASTIČAN (RECEPT)
Pasulj obariti i osušiti od vode
Objavljeno: 14.05.2022. 13:35h
Katarina Naveršnik
Potrebno vam je:
700 g šarenog pasulja
8 glavica crvenog luka
6 čenova belog luka
4 crvene paprike
2 zelene paprike
2 ljute paprike
1 kg mlevene junetine
250 g slanine
malo tucane paprike
so
biber
začin
1/2 l paradajz-soka
2 kašike meda
Pasulj obariti i osušiti od vode. Luk iseći na rebarca i dobro izdinstati na masti. Dodati na trake isečenu papriku i ljutu papriku. Kad paprika omekša, dodati beli luk, slaninu i začin. Dinstati desetak minuta pa dodati mleveno meso. Kad je meso pri kraju, dodati pasulj i sok od paradajza. Zatim dodati i med, pa sve dobro izmešati i dosuti malo vode. Na kraju sve zapeći u rerni oko 15 minuta na 150 stepeni.
(Espreso/kuvar-recepti)