Foto: Profimedia
pripremite!
KOLAČ SA KAFOM KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Fil se deli na 4 DELA, a bez 1 STARE NAMIRNICE NE MOŽE DA PROĐE! RECEPT
Za sve ljubitelje kolača prepunih filova!
Objavljeno: 13.05.2022. 19:47h
Katarina Petrak
Sastojci:
- Jaje: 1
- Mast: 150gr
- Šećer: 150gr
- Soda bikarbona: 1 kašikica
- Brašno: 800gr
- Šoljica kafe: 2 kašike
- Šećera: 4 kašike
- Mleka: 1/2 litar
- Brašno: 5 kašika
- Šećer: 200gr
- Margarina ili maslaca: 200gr
Kako pripremiti:
Kore: Upržiti 4 kašike šećera, dodati skuvane dve šoljice (ukupno 200ml) kafe. Kuvati na tihoj vatri dok se ne istopi. Ohladiti, za to vreme umutiti penasto mast, pa dodavati redom sastojke. Dobro umesiti, pa podeliti testo na četiri dela. Razvući kore na prevrnutoj tepsiji i peći oko 10 minuta na 170C. Tako ispeći četiri kore.
Fil: Odvojiti malo mleka i dodati brašno. Ostatak mleka staviti zajedno sa šećerom da se kuva. Kad provri dodati brašno. Ostaviti da se ohladi, na kraju dodati umućen margarin.
Podeliti fil na četiri dela i nafilovati kore. Kolač obavezno ostaviti jedan dan da odstoji, pa ga onda iseći!
(Espreso/Blic)