Kolač, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

GENIJALNO

KOLAČ OD PASULJA ZA KOJIM ĆE SRBI POLUDETI: Topi se U USTIMA, a sprema se na SPECIFIČAN NAČIN (RECEPT)

Ostaviti da se lepo ohladi pre sečenja

Objavljeno: 10.05.2022. 22:32h

Niko neće pogoditi od čega je.

Kolač je više nego ukusan, a mnogi ovu poslasticu zovu i zdrav brauni. Može se peći i u obliku mafina ili klasičnog kolača u plehu.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs

Priprema:

U blenderu / seckalici usitnite ½ šolje badema, pa dodajte 3 jaja, 3 kašike otopljenog kokosovog ulja, prstohvat soli, 5-6 kašika agave ili meda, 2 pune kašike kakaoa, ½ praška za pecivo, 1 kašičicu arome vanile i 1 konzervu (400 gr) pasterizovanog crvenog pasulja oceđenog od tečnosti.

Sve mutite da se ujednači, pa razlijte u kalup. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Ostaviti da se lepo ohladi pre sečenja.

Po želji, možete kolač preliti rastopljenom crnom čokoladom, a možete da ga prelijete i mešavinom pavlake, meda i limuna, piše Veselizalogaji.rs.

(Espreso / Veselizalogaji.rs)