njamiiii
OD SADA ĆETE PALAČINKE SPREMATI SAMO NA OVAJ NAČIN: Smesa MORA OVOLIKO DA ODSTOJI, za ovo NIKO NE ZNA (RECEPT)
Zatim dobro zagrejte tiganj i ispržite palačinke
Zavrnite rukave, promenite jedan sastojak i ispoštujte vreme koje je potrebno za pripremu palačinaka i imaćete najmeke zalogaje.
Svi znaju kako se prave palačinke koje su u svakom domaćinstvu dobrodošle, mogu se jesti kao slane i kao slatke, ali kada ova dva trika upotrebite za spremanje istih, dobićete najmekše i najlepše palačinke.
Sastojci:
kisela voda
mleko
brašno
vanilin šećer
jaja
malo ulja
Priprema:
Prvi trik ima veze sa tim šta dodajete u smesu - odnosno da li stavljate kislu ili običnu vodu. Verovatno ste navikli da u smesu za palačinke stavljate običnu vodu, ali umesto nje, da bi dobili što mekanije palačinke, treba da stavljate kiselu.
Dakle, kada se vratimo na pripremu smese prvo umutite jaja, zatim stavite mleko i kiselu vodu i sve to dobro izmešajte. Nakon toga dodajite brašno tako da se ne stvaraju grumenčići, a nakon toga stavite vanilin šećer.
Kada smesu umutite dobro, drugi trik je vezan za to da smesu obavezno ostavite da odstoji 20 minuta kako bi se sastojci vezali.
Zatim dobro zagrejte tiganj i ispržite palačinke!
Prijatno!
(Espreso / Najžena)