Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

prste da poližete

BAKA PODELILA RECEPT ZA PILETINU U KREMASTOM SOSU KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: 1 NAMIRNICA daje POSEBAN UKUS

Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom

Objavljeno: 10.05.2022. 20:07h

Neopisivo dobrog ukusa.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je

1 pileće belo meso

2 lista suve slanine

100 gr kisele pavlake

3 lista kačkavalja

1 kašika sirnog namaza

3 čena belog luka

200 ml mleka

100 ml vode

1 kašika brašna

suvi začin

origano, peršunov list

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

mleveni biber

po želji tucana ljuta paprika

50 ml ulja

Priprema:

Suvu slaninu iseckati na kockice. Tiganj podmazati uljem, pa propržiti slaninicu da se zapupi i porumeni.

Dodati meso isečeno na filete. Dodati malo vode pa dinstati da omekša. Zapeći sa jedne i druge strane. Izvaditi meso pa u šerpu dodati ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.

Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori, Iznešati pavlaku i sir pa ubaciti u sos i izjednačiti. Ubaciti suvi začin, origano mleveni biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva.

Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi . Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.

(Espreso / Srbija Danas)