prste da poližete
BAKA PODELILA RECEPT ZA PILETINU U KREMASTOM SOSU KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: 1 NAMIRNICA daje POSEBAN UKUS
Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom
Neopisivo dobrog ukusa.
Potrebno je
1 pileće belo meso
2 lista suve slanine
100 gr kisele pavlake
3 lista kačkavalja
1 kašika sirnog namaza
3 čena belog luka
200 ml mleka
100 ml vode
1 kašika brašna
suvi začin
origano, peršunov list
mleveni biber
po želji tucana ljuta paprika
50 ml ulja
Priprema:
Suvu slaninu iseckati na kockice. Tiganj podmazati uljem, pa propržiti slaninicu da se zapupi i porumeni.
Dodati meso isečeno na filete. Dodati malo vode pa dinstati da omekša. Zapeći sa jedne i druge strane. Izvaditi meso pa u šerpu dodati ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.
Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori, Iznešati pavlaku i sir pa ubaciti u sos i izjednačiti. Ubaciti suvi začin, origano mleveni biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva.
Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi . Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.
(Espreso / Srbija Danas)