slasno i fino
OVO JE NAJZDRAVIJA PAŠTETA KOJU ĆETE POJESTI: Pravi se od SKUŠE, a ukus će vas OBORITI s nogu!
Kada ga jednom osetite nepcima i shvatite koliko je zdrav, pravićete ga često.
Verovatno ste probali razne verzije domaćih pašteta, a mi vam donosimo recept za jedan vrlo zdrav namaz od skuše.
Kada ga jednom osetite nepcima i shvatite koliko je zdrav, pravićete ga često.
Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem. Posebno se preporučuje trudnicama, zbog fosfora i magnezijuma.
Paštetu ćete napraviti vrlo jednostavno, a pogodna je i za one koji su tek početnici u kulinarstvu.
Sastojci:
1 manja glavica crnog luka
1 skuša srednje veličine
2 kuvana jajeta
2 čena belog luka
1/2 limuna
2-3 kašike ulja
po ukusu soli
Priprema:
Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju.
Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru.
(Espreso/Telegraf)