Jabuke, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
POSLASTICA
BAKA OTKRILA RECEPT ZA POHOVANE JABUKE: Generacije su ODRASLE NA OVOME
Posuti vanilin šećerom, po želji cimetom ili prah šećerom
Objavljeno: 09.05.2022. 18:40h
Nikolina Jokić
Potrebno je:
2 jaja
200 ml jogurta
100 ml mleka
brašno po potrebi
soli
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti jaja, dodati jogurt, brašno sa praškom za pecivo, ulje, so da testo bude gusto pa dodati mleko da bude testo malo gušće nego za palačinke.
Jabukama izvaditi sredinu sa semenkama tanko oguliti, pa iseći na tanje krugove. Spusti u testo i kašikoM vaditi jabuke sa malo testa i staviti u ugrejano ulje.
Pržiti da porumeni sa jedne i druge strane. vaditi na upijajuću papirnu salvetu. Posuti vanilin šećerom, po želji cimetom ili prah šećerom.
(Espreso / Srbija Danas)