Jabuke, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

POSLASTICA

BAKA OTKRILA RECEPT ZA POHOVANE JABUKE: Generacije su ODRASLE NA OVOME

Posuti vanilin šećerom, po želji cimetom ili prah šećerom

Objavljeno: 09.05.2022. 18:40h

Potrebno je:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

2 jaja

200 ml jogurta

100 ml mleka

brašno po potrebi

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

soli

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jogurt, brašno sa praškom za pecivo, ulje, so da testo bude gusto pa dodati mleko da bude testo malo gušće nego za palačinke.

Jabukama izvaditi sredinu sa semenkama tanko oguliti, pa iseći na tanje krugove. Spusti u testo i kašikoM vaditi jabuke sa malo testa i staviti u ugrejano ulje.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pržiti da porumeni sa jedne i druge strane. vaditi na upijajuću papirnu salvetu. Posuti vanilin šećerom, po želji cimetom ili prah šećerom.

(Espreso / Srbija Danas)