PREUKUSAN JE
BIĆE VAS SRAMOTA DA IZGOVORITE NAZIV OVOG KOLAČA: Ali kada ga probate... (RECEPT)
Kolači sa čokoladom, posebno oni koji se brzo prave od sastojaka koje većina ima u kući, omiljeni su svim domaćicama. Još ako su izdašni i sočni, obožavaće ih i deca.
Jedan od takvih kolača je i "mokri kolač", popularno nazvan "crnac bez jaja".
Lako se pravi, sastojci nisu skupi, a mi vam donosimo recept na čaše kako bismo vam olakšali postupak pravljenja.
Sastojci za kolač:
3 čaše jogurta
3 čaše brašna
1 čaša šećera
1 čaša ulja
kesica sode bikarbone
3 kašike kakao-praha
Sastojci za preliv:
100 g čokolade za kuvanje
70 g margarina
pola čaše mleka
3 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu, pa im dodajte jogurt i ulje. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
Pleh namažite uljem, pospite brašnom, pa ulijte smesu i pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok se ivice kolača ne odvoje od pleha.
(Espreso)