Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

ideja za kolač!

STROGO ČUVANA TITOVA TAJNA: Recept koji su samo ODABRANI POSLASTIČARI smeli da pripremaju!

Kolač koji krasi savršena aroma kafe, i još lepša fantazija slatko mlečnog ukusa!

Objavljeno: 08.05.2022. 10:14h

Sastojci

Za koru:

  • 4 žumanca
  • 200 gr šećera
  • 5 kašika hladne kafe
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • Šlag od 5 belanaca

Fill 1:

  • 400 ml mleka
  • 5 kašika brasna
  • 2 žumanca

Fill 2:

  • 230 gr putera
  • 10 kašika šećera
  • 100 gr istopljene kuhinjske čokolade
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Odvojite belance od zumanaca. U belance dodajte 100 gr šećera i izmiksajte sa mikserom. U zumance dodajte takođe 100 gr šećera i izmiksajte.

Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe, 100 gr oraha, 5 kašika brašna, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo u smesu od belanaca. Stavite u rernu zagrejanu na 200 C jedno 20-25 min.

Fill:

U 400 ml mleka dodajte 5 kašika brašna i 2 žumanca i kuvajte uz neprestano mešanje.

Fill 2:

U 230 gr putera (ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 kašičica šećera, 100 gr istopljene čokolade i 1 vanilin secer. Ja sam dodala 2 kašike ruma.

Fil od putera dodajte u hladan fil od mleka. Na hladan kolač stavite fil i šlag-

(Espreso/Coolinarka)