Recept po svačijem ukusu!
KRALJEVSKA PILETINA NA NAJUKUSNIJI NAČIN: Izgleda LUKSUZNO a čulo ukusa ćete povratiti za tren!
Savršena ideja za ukusni ručak koji će vaša porodica obožavati!
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa (bez koske)
- 1 kašika gustina
- 450 g kraljevske mešavine povrća
- (1 pakovanje - šargarepa, karfiol i brokoli)
- 80 ml soja sosa
- 1,5 kašika susama
- 1 kašika meda
- 3 veća čena belog luka
- po ukusu mleveni biber
- po ukusu suvi biljni začin
- ulje
Priprema
Pileće meso iseći na kockice. Beli luk sitno iseckati. Iseckano pileće meso dobro utapkati papirnim ubrusom da se odstrani voda. Meso staviti u odgovarajuću posudu, posuti ga sa gustinom i promešati dobro kašikom. U posudi sa nelepljivim dnom sipati malo ulja (oko 2-3 kašike) i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje ubaciti meso, promešati, povećati temperaturu i meso propržiti tek da se uhvati korica. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i dodati iseckani beli luk i susam. Promešati i pržiti jedan minut. Sipati soja sos, med i posuti mlevenim biberom po ukusu. Promešati i pustiti da se krčka pet minuta na tihoj vatri. Rešetkastom kašikom izvaditi meso u tanjir.
U posudu ubaciti zamrznuto povrće, sipati 50 ml vrele vode, posuti suvim biljnim začinom po ukusu, promešati, poklopiti i kuvati 2-3 minuta. Zatim skloniti poklopac i pustiti da voda ispari. Ubaciti isprženo meso i sve dobro promešati. Poslužiti uz čašu belog vina.
(Espreso/Kuvar)