Krompir pire, Foto: Profimedia

njami

DODAJTE 1 NAMIRNICU KOJU SVI VOLITE U KROMPIR PIRE I VIŠE NEĆETE JESTI KLASIČAN: Nije trik u MLEKU (RECEPT)

Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji

Objavljeno: 05.05.2022. 20:51h

Pire krompir je omiljen prilog uz meso, grilovano povrće, pa i kao samostalno jelo uz dodatak sezonske salate.

Većina domaćica ima svoj recept za pripremu, svoj tajni sastojak ili način na koji kreira ovo jelo. Pire krompir se može i peći, što je način da se dobije potpuno novo jelo.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

A Telegraf donosi recept sa sastojkom koji menja ukus i teksturu u potpunosti, a običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa.

Sastojci:

1 kg oljuštenog belog krompira

125 ml mleka

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

2 pune kašike kajmaka

1 sveže jaje

so, biber

foto: Profimedia

sveži peršun za posipanje

Priprema:

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.

Procedite ga i odvojte oko 200 ml vode u kojoj se kuvao sa strane.

Dodajte mleko, so, kajmak i biber, pa sve dobro umutite mikserom tako da nema grudvica.

U pire koji je izmućen, a koji već sada nije vreo, dodajte sveže jaje i ponovo sve umutite.

Gustinu pirea određujete dodavanjem mleka ili vode u kojoj se krompir kuvao.

Sipajte pire u činiju i pospite seckanim svežim peršunom.

Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)