njami
DODAJTE 1 NAMIRNICU KOJU SVI VOLITE U KROMPIR PIRE I VIŠE NEĆETE JESTI KLASIČAN: Nije trik u MLEKU (RECEPT)
Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji
Pire krompir je omiljen prilog uz meso, grilovano povrće, pa i kao samostalno jelo uz dodatak sezonske salate.
Većina domaćica ima svoj recept za pripremu, svoj tajni sastojak ili način na koji kreira ovo jelo. Pire krompir se može i peći, što je način da se dobije potpuno novo jelo.
A Telegraf donosi recept sa sastojkom koji menja ukus i teksturu u potpunosti, a običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa.
Sastojci:
1 kg oljuštenog belog krompira
125 ml mleka
2 pune kašike kajmaka
1 sveže jaje
so, biber
sveži peršun za posipanje
Priprema:
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.
Procedite ga i odvojte oko 200 ml vode u kojoj se kuvao sa strane.
Dodajte mleko, so, kajmak i biber, pa sve dobro umutite mikserom tako da nema grudvica.
U pire koji je izmućen, a koji već sada nije vreo, dodajte sveže jaje i ponovo sve umutite.
Gustinu pirea određujete dodavanjem mleka ili vode u kojoj se krompir kuvao.
Sipajte pire u činiju i pospite seckanim svežim peršunom.
Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)