Foto: Profimedia

jedite ga

OVO POVRĆE IZBEGAVATE DA JEDETE, A NISTE NI SVESNI KOLIKO JE ZDRAVO: Izbacuje KAMEN i PESAK iz BUBREGA, SPAS JE

Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte

Objavljeno: 05.05.2022. 18:53h > 19:12h

Mnogi ga ne vole zbog svog ljutkastog ukusa, ali su svi svesni koliko je on ustvari zdrav i više nego pogodan za ceo organizam.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za osobe koji imaju respiratorne probleme.

Preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za znojenje i izbacivanje mokraće.

foto: Profimedia

Ren možete da kupite tokom cele godine ali možete i da ga napravite sami.

Sastojci:

dva korena rena

jedna kašika soli

jedna kašičica šećera

50 ml vode

foto: Profimedia

50 ml sirćeta

Priprema:

Oba korena rena oljuštite i operite a zatim izrendajte na sitno rende, a ako vam je lakše možete i u blenderu. Mada smatra se da je mnogo ukusniji kada je izrendan. Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte. Nakon što se izrendali ren dobro operite ruke i nemojte dirati oči, jer će ih ljutina od rena iziritirati. Smesu prebacite u staklenu teglicu. Zasebno sjedinite vodu i sirće, pa sipajte u teglu i dobro zatvorite poklopcem. Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo.

(Espreso / Najžena)