jedite ga
OVO POVRĆE IZBEGAVATE DA JEDETE, A NISTE NI SVESNI KOLIKO JE ZDRAVO: Izbacuje KAMEN i PESAK iz BUBREGA, SPAS JE
Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte
Mnogi ga ne vole zbog svog ljutkastog ukusa, ali su svi svesni koliko je on ustvari zdrav i više nego pogodan za ceo organizam.
Singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za osobe koji imaju respiratorne probleme.
Preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za znojenje i izbacivanje mokraće.
Ren možete da kupite tokom cele godine ali možete i da ga napravite sami.
Sastojci:
dva korena rena
jedna kašika soli
jedna kašičica šećera
50 ml vode
50 ml sirćeta
Priprema:
Oba korena rena oljuštite i operite a zatim izrendajte na sitno rende, a ako vam je lakše možete i u blenderu. Mada smatra se da je mnogo ukusniji kada je izrendan. Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte. Nakon što se izrendali ren dobro operite ruke i nemojte dirati oči, jer će ih ljutina od rena iziritirati. Smesu prebacite u staklenu teglicu. Zasebno sjedinite vodu i sirće, pa sipajte u teglu i dobro zatvorite poklopcem. Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo.
(Espreso / Najžena)