za doručak ili večeru
CARSKU PITU SVI OBOŽAVATE DA JEDETE, ALI MAFINI SU JOŠ BOLJI: Zbog 1 NAMIRNICE niko im NEĆE ODOLETI (RECEPT)
Čačkalica u tom slučaju treba da ostane suva
Mafini su zbog svoje skladne teksture omiljeni obrok ili užina svim generacijama. Pored slatkih, i slani mafini su vrlo praktični i ukusni.
Mogu se spremiti kao predjelo koje će ulepšati svaku trpezu, pa i prazničnu, a i uveče ispečeni mogu biti pravi izbor za doručak ili užinu.
Telegraf vam predstavlja recept za carske mafine, koji nude prvoklasno uživanje, kako im i sam naziv kaže.
Sastojci:
4 jajeta 2 čaše brašna 1 čaša kukuruznog brašna 100 ml ulja 250 ml jogurta 1 prašak za pecivo 100 g šunke 100 g parizera 100 g pršute (po želji piletine)
4 kisela krastavčića dve crvene sveže ili kisele paprike 2 kašičice soli peršun
Priprema:
Penasto umutite jaja, posolite ih, pa lagano dodajte jogurt i ulje.
Sitno iseckatjte šunku, pršutu, parizer, krastavčiće i papriku.
Obično i kukuruzno brašno pomešajte sa praškom za pecivo.
Dodajte u umućena jaja iseckan peršun, pa lagano sve sjedinite varjačom.
Umešajte sve iseckane sastojke.
Modle za mafine nauljite ili u njih stavite papirne korpice i izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Čačkalicom probodite jedan mafin da proverite da li je pecivo pečeno. Čačkalica u tom slučaju treba da ostane suva.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)