spas
1 ZAČIN KOJI RETKO KORISTITE SPREČAVA GASOVE I NADUTOST KOD PASULJA: Za ovo JOŠ NISTE ČULI, preporodiće VAM STOMAK
Isprobajte to
Ova lekovita biljka iz porodice štitarki upotrebljava se više od 4000 godina.
Raste na području od istočnog Mediterana do Azije, a posebno u Indiji koja je njegov najveći proizvođač. Kumin je nezaobilazni deo indijskih curryja i brojnih drugih međunarodnih jela.
Tačnije, u kulinarstvu se koriste semenke kumina koje imaju pikantan sladak ukus s tragovima gorčine, a koji je vrlo sličan anisu. Kumin je i vrlo jak začin, pa ga koristite u umerenim količinama.
U bliskoistočnoj kuhinji kumin se dodaje u sva jela s pasuljem i leblebijom. Glavni razlog? Sprečava nadutost i gasove izazvane konzumacijom ovih mahunarki. Oni će obavezno namočiti pasulj veče pre termičke obrade, a potom dodati malo kumina kod kuvanja.
Ako imate problema s nadutošću i gasovima, možete isprobati i tehniku žvakanja prstohvata semenki kumina nekoliko puta dnevno uz prethodnu konsultaciju s lekarom, piše Zadovoljna.hr
(Espreso / Zadovoljna.hr)