RECEPT ZA LAZANJE
OVAKVE LAZANJE DO SADA NISTE OKUSILI: 1 povrće ČINI ČUDA, totalno menja UKUS, TRADICIONALNE ZABORAVITE (RECEPT)
Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept
Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept.
NAMIRNICE ZA FIL:
300 gr mladog luka
400 gr pilećih grudi
200 gr mladog sira
3 jaja
parmezan
manja tikvica
NAMIRNICE ZA PRELIV:
100 gr maslaca
3 kašike brašna
1/2 l mleka
Suvi začin, biber, bosiljak,beli luk u prahu
PRIPREMA:
Fil:
Na maslacu kratko proprite mladi luk i tikvicu koju ste iydubili prethodno ( sredi[nji deo ne stavljate), pa dodajte tikvicu i skuvanu piletinu iseckanu na kockice i to pržite dok piletina ne požuti. Zatim dodajte sir i umućena jaja. Sve pospite začinima.
Preliv:
Na maslacu popržite brašno, pa dodajte mleko i začine. Mešajte dok se ne zgusne (kao za palačinke).Ako je potrebno dodajte još malo mleka.
Vatrostalnu posudu prvo namastite, zatim sipajte malo preliva, pa testo, pa fil i narendajte parmezan. Tako radite sve dok ne potrošite sav materijal.
Zadnji sloj neka bude preliv, a preko njega stavite parmezan.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 min na 200 C, zatim skinute foliju i ostaviti još 10-tak min da fino požuti.
Pre serviranja sačekati da se malo ohladi, jer se tada lepše reže.
(Espreso / Najžena)