Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

RECEPT ZA LAZANJE

OVAKVE LAZANJE DO SADA NISTE OKUSILI: 1 povrće ČINI ČUDA, totalno menja UKUS, TRADICIONALNE ZABORAVITE (RECEPT)

Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept

Objavljeno: 30.04.2022. 18:59h

Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept.

FOTO: Printscreen/Youtube/savurosTV
FOTO: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja
FOTO: Profimedia

NAMIRNICE ZA FIL:

300 gr mladog luka

400 gr pilećih grudi

200 gr mladog sira

3 jaja

parmezan

manja tikvica

FOTO: Printscreen/Youtube/savurosTV
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/savurosTV

NAMIRNICE ZA PRELIV:

100 gr maslaca

3 kašike brašna

1/2 l mleka

Suvi začin, biber, bosiljak,beli luk u prahu

PRIPREMA:

Fil:

Na maslacu kratko proprite mladi luk i tikvicu koju ste iydubili prethodno ( sredi[nji deo ne stavljate), pa dodajte tikvicu i skuvanu piletinu iseckanu na kockice i to pržite dok piletina ne požuti. Zatim dodajte sir i umućena jaja. Sve pospite začinima.

Preliv:

Na maslacu popržite brašno, pa dodajte mleko i začine. Mešajte dok se ne zgusne (kao za palačinke).Ako je potrebno dodajte još malo mleka.

Vatrostalnu posudu prvo namastite, zatim sipajte malo preliva, pa testo, pa fil i narendajte parmezan. Tako radite sve dok ne potrošite sav materijal.

Zadnji sloj neka bude preliv, a preko njega stavite parmezan.

Pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 min na 200 C, zatim skinute foliju i ostaviti još 10-tak min da fino požuti.

Pre serviranja sačekati da se malo ohladi, jer se tada lepše reže.

(Espreso / Najžena)