NJAMIII
BAKA OTKRILA RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE SPREMALI: Razlikuje se OD ORIGINALNE, ovaj SASTOJAK DOBRO ZAPAMTITE
Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta
Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.
Potrebno je zatesto:
- 250 gr brašna
- 130 ml vode - 30 ml maslinovog ulja - soli
Prilog:
- 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka - 100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku - 1 glavica crvenog luka
- po želji krupna so
Priprema
Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje.
Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje. Premazati kiselom pavlakom. Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta.
(Espreso / Najžena)